Publicat pe: 10 octombrie 2023Timp de citire: 2.6 minuteVizualizări: 73

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023, organizată de AVE pentru al şaptelea an consecutiv, şi-a desemnat câştigătorii aseară la Ateneul Român. Astfel, patru directori de şcoală din România care au transformat vieţile elevilor, dar şi şcolile pe care le conduc au fost premiaţi pentru proiectele în care s-au implicat în anul şcolar 2022 – 2023.

Directorul Anului 2023 a fost desemnată Raluca Mariana Cozma de la Şcoala Gimnazială “Ion Ghica” din Iaşi. Peste 200 de directori din toate judeţele ţării s-au înscris anul acesta pentru una dintre cele patru categorii de premii: Inovare, Egalitate de Şanse, Antreprenoriat, precum şi marele premiu, Directorul Anului 2023.

“Fiecare ediţie a Galei Premiilor pentru Directorii Anului ne demonstrează că în România există modele de leadership şi antreprenoriat care reuşesc să transforme educaţia. Fiecare director câştigător este o sursă de inspiraţie pentru întreaga comunitate şcolară, indiferent de problema pe care şi-a propus să o rezolve. Fie că abordează fenomenul abandonului şcolar, fie că se axează pe creşterea ratei de promovabilitate la examenele naţionale, aceşti directori au nevoie atât de recunoaşterea noastră, a societăţii, cât şi de susţinere şi încurajare”, spune Silvia Toth, Director Programe Educaţionale, AVE.

Pe scena Ateneului Român au urcat directori ale căror poveşti de succes au impact real în transformarea şcolilor pe care le conduc şi pot fi exemple de urmat. La categoria Antreprenoriat a fost premiată Diana Brătucu de la Şcoala Gimnazială “Traian” din Craiova (jud. Dolj), premiul pentru Inovare a fost câştigat de Vasile Benedek de la Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” din Şimleu Silvaniei, (jud. Sălaj), iar cel pentru Egalitate de Şanse merge la Rosemarie Delia Cocoană de la Şcoala Gimnazială Eşelniţa (jud. Mehedinţi). Câştigătorii au fost selectaţi printr-un proces riguros în care au fost implicaţi peste 70 lideri din business şi experţi în educaţie

“Fiecare dintre noi contribuie la viitorul copiilor noştri, fie că este conştient sau nu de asta, de aceea este important să acţionăm împreună într-un efort coordonat. Misiunea AVE este de a aduce în acelaşi loc actori relevanţi pentru domeniul educaţiei şi suntem recunoscători că avem peste 100 de ONG-uri partenere şi peste 1.000 de lideri din business care se implică. Gala Premiilor pentru Directorii Anului îşi propune să aducă în jurul acestor lideri excepţionali comunitatea de business, sectorul non-profit şi instituţiile statului pentru că doar împreună vom reuşi să ducem educaţia din România la următorul nivel”, declară Andreea Nistor, Director Executiv, AVE.

Premii de peste 14.000 de euro pentru directorii câştigători

Directorii de şcoală câştigători sunt în continuare susţinuţi în procesul de transformare a unităţilor şcolare pe care le conduc. Astfel, fiecare dintre ei va primi câte un premiu în valoare de 3.500 de euro, dar şi un loc în Programul de Transformare a Şcolilor din România, lansat în această toamnă de AVE.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu