Publicat pe: 4 decembrie 2022Timp de citire: 1.8 minuteVizualizări: 412

Școala Aletheea va organiza sâmbătă, 10 decembrie, evenimentul ”Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, în cadrul căruia vor fi vizionate și dezbătute secvențe reprezentative din filmul cu același nume.

  • „Sfârşitul lumii” în viaţa personală: cum se exprimă în relaţia cu realitatea din jur (familie, prieteni, ceilalţi, instituţii etc.); soluţii de a merge mai departe (realiste/ extravagante /utopice);
  • Raportarea la civism (nemulţumire, protest, răscoală/revoluţie etc.) în democraţie vs. societăţile totalitare/autoritariste (raţionalitatea deciziilor, emoţie).

”Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”,este un film de lung-metraj realizat de regizorul român Cătălin Mitulescu în 2006. Produs de către Strada Film în coproducție cu Les Films Pelléas (Franța), filmul a fost turnat în București și în suburbia Voluntari (cu excepția câtorva secvențe, filmate la Eșelnița și în apropierea cazanelor Dunării), în vara și toamna anului 2005.

Evenimentul are și un scop caritabil, susținerea „Asociației Culturale Metropolis”, care are ca principal scop sprijinirea și promovarea actului cultural sub toate manifestările sale, prin organizarea unor evenimente non-profit, care să contribuie la afirmarea valorilor culturale româneşti şi universale. „
Asociaţia Culturală Metropolis” are o experienţă vastă în derularea unor proiecte culturale de anvergură, precum Kinodiseea, primul festival de film pentru copii de după 1989, Balkanik! Arts & Culture Festival, primul festival de muzică şi cultură balcanică din Sud-Estul Europei, din România sau Caravana Metropolis „Cinema în aer liber”.
Festivaluri și premii
✔2006 – Cannes – Un Certain Regard – Premiul pentru cea mai bună actriţă (Dorotheea Petre)
✔2006 – UCIN – Premiul special al juriului, Premiile pentru regie, scenografie, interpretare feminină (Dorotheea Petre), interpretare feminină rol secundar (Carmen Ungureanu), interpretare masculină rol secundar (Nicolae Praida), Diplomă de excelenţă pentru participare extraordinară (Jean Constantin), Menţiune (Timotei Duma)
✔2007 – Gopo – Premiile pentru montaj, cea mai bună muzică originală, scenografie şi costume.
Mai multe informații pot fi vizualizate aici:

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu