Asociația Green Revolution va desfașura, în data de 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a Târgului de jucării „2nd Life” un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.
Studiile făcute la nivel mondial și national confirmă faptul că investim foarte mult în jucării. Piața globală de jocuri și jucării este estimată la peste 292 miliarde de euro în 2021 cu o previzune de creștere anuală de 4,2% până în 2025*. Piața românească de jocuri și jucării este estimată la 728 milioane de euro cu o previziune de creștere anuală de 2.4% până în 2025**. O casă din 5 deține peste 100 de jucării și una din 10 deține o colecție imensă de peste 200 de jucării. În general o familie cheltuiește aproape 600 de dolari pe an pe jucării.
3 R: reuse, repair, recycle
”Plecând de la sudiile făcute în domeniul comerțului cu jucării, primele întrebări sunt: câte dintre aceste jucării sunt folosite de fapt și, mai ales, ce putem face pentru a le reda celor neutilizate un nou partener de joacă? Așa s-a născut ideea Târgului de Jucării 2nd Life la a cărui primă ediție vă invităm să ne fiți oaspete. Ne dorim ca prin acest Târg să educăm atât copiii cât și părinții în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle. La acest eveniment, copiii din Asociațiile partenere vor putea să își valorifice jucările aflate în stare bună, dar pe care nu le mai folosesc și vor putea dona o parte din suma strânsă pentru un scop caritabil pe care îl vor alege singuri.
Scopurile principale ale Târgului de Jucării 2nd Life sunt acelea de a atrage atenția asupra risipei de resurse materiale și financiare în industria de jucării, contribuția la educația financiară și dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea socială și comunitară. Toate acestea se vor desfășura sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv atât pentru adulți cât și pentru copii și multă joacă, așa cum v-am obișnuit la Roaba de Cultură”, a declarat Raluca Fișer, Președinte, Asociația Green Revolution.Pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI, și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de Prințesa Urbană și Psihologul Ana Pantazescu. Totodată, participanții la Târg vor avea la dispoziție produsele Decathlon din gamele Trocathlon și Resigilate, programe prin care echipamentele sportive primesc a doua șansă, vor putea să depună propriile biciclete spre vânzare și să se înscrie în tombola cu premii a Decathlon.
De asemenea, pe tot parcurul său, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: pictură pe ceramică, pictură cu degetele, atelier de reparat jucării, concursuri – caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc.
Program
Interval Orar | |
10:30-10:50 | Atelier de educație financiară – Școala de Bani pentru adulți și copii, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu, BCR |
11:00-12:00 | PREMIERA piesei de teatru ”Vraja Ecranelor” cu Teatrul Sufletos – by Prințesa Urbană |
12:15 -12:35 | Despre importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză – powered by TEDI |
13:30-16.30 | PAUZĂ (Muzica ambientală) |
17:00 – 18:00 | Mimaginabil, un spectacol de muzicã şi pantomimã, cu Alexandru Pribeagu și Nidal Ştefan |
18:00 – 19:00 | Debate Printesa Urbana și psiholog Ana Pantazescu despre importanța donațiilor |
Pentru programul complet și actualizat vă rugăm să consultați pagina de Facebook a Roabei de Cultură.
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona ”Pescăruș” a Parcului Herăstrău.
Acest proiect desfășoară cu ajutorul partenerilor care susțin educația ecologică și financiară.
Sponsori: Albalact, BCR, Decathlon, Environ, TEDI, și Elefant.
Asociațiile partenere: Climb Again, Asociația de Intervenție Terapeutică pentru Copil și Familie Activity, Clubul de Șah Hannibal, Asociatia Psihobucuria, Tzuby’s Kids.
Parteneri media: Prima TV, Radioul Itsy Bitsy, România Pozitivă, Școliprivate.eu, Green Report.
*https://www.statista.com/outlook/14000000/100/toys-games/worldwide
** https://www.statista.com/outlook/14000000/148/toys-games/romania”
Despre Green Revolution
Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.