Publicat pe: 18 iunie 2017Timp de citire: 2.6 minuteVizualizări: 324

România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est care va găzdui în perioada 20-24 iunie, la Sibiu, universitatea regională BELC, la care vor participa 120 de profesori de limba franceză din mai multe ţări, potrivit unui comuniat al Institutului Francez.

“În perioada 20-24 iunie 2017, Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, împreună cu Centrul Internațional de Studii Pedagogice din Paris (CIEP), organizează, la Sibiu, universitatea regională BELC 2017. Această acțiune va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii care va avea loc marți 20 iunie, la ora 09.00, în sala Festivă a Bibliotecii Județene Astra din Sibiu, în prezența reprezentanților Ambasadei Franței în România și din țări din Europa Centrală și de Est, ai Ministerului Educației Naționale, ai CIEP, ai Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), ai autorităților locale și partenerilor din Sibiu”, se arată în comunicat.

Universitatea, axată pe tematica ‘Les métiers du français dans le monde’ (Meseriile pentru promovarea limbii franceze în lume) şi organizată de CIEP pentru prima oară în Europa Centrală și de Est, își propune să prezinte noile practici și instrumente pedagogice pentru predarea și promovarea limbii franceze în sistemele educative. Zece module de formare, structurate pe două domenii (Predare și Management), vor fi animate de cinci formatori ai CIEP, specialiști în didactica limbii franceze și în managementul educațional.

Această acțiune de formare continuă oferă cadrul care să permită prezentarea noilor tendințe în domeniul învățământului timpuriu al limbii franceze, utilizării TIC în predarea limbii franceze (FLE) în învățământul preuniversitar, prezentarea noilor orientări în domeniul predării limbii franceze în context profesional (FOS), respectiv dezvoltarea de competențe privind managementul centrelor de limbi străine.

La Sibiu vor fi prezentate noile tendinţe în domeniul învăţământului timpuriu al limbii franceze, utilizării TIC în predarea limbii franceze (FLE) în învăţământul preuniversitar, prezentarea noilor orientări în domeniul predării limbii franceze în context profesional (FOS), dezvoltarea de competenţe privind managementul centrelor de limbi străine.

Universitatea regională se va desfăşura pe durata a cinci zile. La Sibiu se vor reuni 120 de profesori de limba franceză, reprezentanţi a sistemelor educative din ţările din Europa Centrală şi de Est: Albania, Armenia, Bulgaria, Republica Cehă, Macedonia, Republica Moldova, România, Serbia, Ucraina şi Ungaria, precum şi reprezentanţi a Institutelor Franceze şi Alianţelor Franceze din ţările din regiune.

Evenimentul este organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu Centrul Internațional de Studii Pedagogice (CIEP) din Franța, Casa Corpului Didactic Sibiu, Biblioteca Județeană Astra din Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Institutului Francez din Paris, TV5MONDE și Organizației Internaționale a Francofoniei. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Federației Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză (FIFP), Librăriei Franceze Kyralina, Centrului de carte străină Sitka, Editurii Hachette, Editurii CLE International, Editura Didier și Editura Maison des Langues.

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu