Publicat pe: 15 iunie 2017Timp de citire: 1.7 minuteVizualizări: 356

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că a fost lansată procedura de achiziţie pentru manuale noi de clasa a V-a, depunerea ofertelor urmând să se încheie în data de 16 iunie.

“Conform programului de reînnoire a manualelor, anul acesta este rândul clasei a V-a. Am aprobat prin ordin de ministru programele şcolare şi am lansat procedura de achiziţie pentru manualele noi de clasa a V-a. Suntem într-un grafic, astfel încât pe data de 16 iunie se termină depunerea ofertelor, urmează etapa de evaluare a acestor oferte. Pentru etapa de evaluare, am selectat cadre didactice din învăţământul preuniversitar care au gradul I. (…) Sperăm că anul acesta, conform calendarului, să avem manuale şcolare noi pentru clasa a V-a înainte de începerea şcolii, în luna septembrie, adică în jur de data de 1 septembrie”, a precizat ministrul Educaţiei, la o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

El a spus că, potrivit calendarului, reînnoirea şi revizuirea tuturor manualelor din învăţământul preuniversitar ar trebui să se încheie în anul 2026, ceea ce înseamnă un orizont de timp foarte îndepărtat şi, de aceea, a gândit un proiect prin care această procedură să se finalizeze în 2020.

Ministrul Educaţiei a menţionat că, la începutul anului şcolar 2017 – 2018, ar putea fi lansată producţia de manuale şcolare simultan pentru clasele VI – VIII, astfel încât să elevii să aibă toate manualele de gimnaziu noi, dar şi revizuite în anul şcolar 2018 – 2019.

“Între timp, pregătim programele şcolare pentru liceu, pentru toate clasele de liceu, a IX-a – a XII-a, astfel încât să putem avea simultan manualele şcolare pentru clasele de liceu relativ la anul şcolar 2019 – 2020. Altfel spus, procesul de reînnoire a manualelor, care iniţial era prevăzut să se termine în 2026, se va termina în 2020”, a subliniat Năstase.

El a adăugat că ‘toată lumea solicită o simplificare a manualelor, relaţionată şi cu greutatea ghiozdanului’, care ‘afectează sănătatea copiilor’.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu