Publicat pe: 13 iunie 2017Timp de citire: 1.6 minuteVizualizări: 321

Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din Capitală vor învăţa, timp de câteva săptămâni, noţiuni despre Uniunea Europeană, printr-un program de studiu intitulat “EU în licEU”, pe care municipalitatea vrea să îl implementeze în următorii doi ani şcolari.

Potrivit proiectului de hotărâre, cursul ar dura patru săptămâni, câte două ore pe săptămână, şi este dedicat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a din anii şcolari 2017-2018 şi  2018-2019. La sfârşitul acestui program, elevii vor primi o diplomă, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi.

Iniţiatorii proiectului îşi motivează propunerea prin faptul că în prima jumătate a anului 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene, “moment extrem de important, care necesită o pregătire temeinică”.

Ei mai spun că nivelul de cunoaştere a Uniunii Europene, precum şi a drepturilor pe care le au cetăţenii europeni este încă scăzut în rândul românilor.

“Scopul acestui proiect este dublu. În primul rând, oferirea unui bagaj de informaţii generale şi aplicate elevilor pentru a le permite o mai bună înţelegere a acestui organism supra statal care este UE şi o mai bună înţelegere a importanţei deţinerii preşedinţiei UE în prima jumătate a anului 2019 de către România şi în particular a Bucureştiului, care va fi capitala Uniunii Europene. În al doilea rând, organizarea preşedinţiei UE înseamnă o pregătire atât logistică, cât şi umană, în sensul de resurse umane necesare. Numărul de evenimente care vor avea loc în Bucureşti va fi unul considerabil, evenimente în cadrul cărora elevii care au urmat acest program vor putea să participe, având deja cunoştinţe elementare despre UE”, explică municipalitatea.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu