Publicat pe: 9 iunie 2017Timp de citire: 1.8 minuteVizualizări: 660

Nota finală a examenelor naţionale se modifică indiferent care va fi diferenţa între note după contestaţii, astfel că elevii care depun contestaţii la examenele de evaluare naţională vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte. Potrivit noii reguli, nota finală va fi cea stabilită în urma contestaţiei, nemaifiind valabilă condiţia diferenţei minime de 50 de sutimi pentru ca nota să fie modificată, conform unei decizii a Ministerului Educaţiei cu privire la metodologia de organizare pentru sesiunile de examen 2017.

“Anul trecut, ministrul Mircea Dumitru a decis să intervină cu această modificare şi la contestaţii, ca acea contestaţie să fie admisă nu trebuie să mai aibă diferenţă de un punct pentru a decide nota finală şi de asemenea nici lucrările care au avut note iniţiale peste 9,50, în condiţiile în care erau contestate, în varianta veche nota la contestaţie rămânea nota finală. Anul acesta, sesiunea 2017, atât pentru Evaluare Naţională cât şi pentru Bacalaureat aceste diferenţe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidaţii la aceste examene atunci când solicită reevaluarea lucrării iau la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10, şi cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. În condiţiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că urmarea reevaluării nota finală va fi cea de la contestaţii”, a declarat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, într-o conferinţă de presă ce a avut loc vineri la Ministerul Educaţiei.

O altă modificare vizează notele celor doi evaluatori.

“Există şi situaţia, dar diferenţa este modificată, cea legată de nota celor doi evaluatori în cadrul etapei de evaluare a contestaţiei, în condiţiile în care diferenţa este mai mare de un punct faţă de nota iniţială atunci intervine o altă comisie de reevaluare, constituită din alţi doi evaluatori, şi aceea va fi nota finală”, a mai spus Bucur.

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu