Publicat pe: 8 iunie 2017Timp de citire: 4.3 minuteVizualizări: 324

Echipa Find Me Anywhere, de la Liceul Teoretic O.C Tăslăuanu din Topliţa, a fost desemnată câştigătoarea competiţiei de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un „plasture GPS” multifuncţional. Eficient în găsirea obiectelor uşor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecţiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii şi este ideal în viaţa oricui. Echipa va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017.

La categoria Studenti, câştigătorul marelui premiu al competiţiei de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studenţii au dezvoltat o platformă on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curăţenie cu agenţi locali de încredere. Echipa InstaHouse vrea să înlocuiască procesul greoi şi lung de a găsi o menajera de încredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta România la finala europeană a JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda,din luna iunie 2017.

Junior Achievement (JA) Romania a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – “Investeşte în educaţie!”, tinerii şi profesorii participanţi în acest an şcolar în programele JA de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională, precum şi companiile care investesc în educaţie in Romania şi care contribuie la dezvoltarea unor noi generaţii de profesionisti şi antreprenori.

La eveniment au participat Excelenta Sa, Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, Ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, Ministrul Comunicatiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educaţie, elevi, studenţi şi profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunţarea start-up-urilor câştigătoare în finala naţională a competiţiei europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017.

Echipele inscrise in competitia JA Compania Anului 2017 participă în incubatorul educaţional JA BizzFactory™, unde au ocazia să primească feedback de la antreprenori şi investitori prin webinarii şi sesiuni de consultanţă la clasă, să câştige finanîşri pentru a-şi lansa proiectele de business şi să-şi testeze ideile de afaceri cu clienţi reali, făcând prima vânzare şi verificând fezabilitatea produselor şi serviciilor pe piaţa reală.

În cadrul Galei au fost premiate şi companiile care susţin educaţia learning by doing prin programele şi proiectele JA România. De asemenea, au fost acordate premii speciale acordate în cadrul competitiei JA Compania Anului 2017. Astfel, Premiul pentru Cel mai bun plan de afaceri, acordat de Citi, a revenit echipei DELIGHT de la Colegiul Economic Costin C. Kiriţescu din Bucureşti, iar Premiul Investitia anului in agricultura, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor Ouă preţioase de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta şi Grape Junior de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Huşi.

Şcoala antreprenorială a anului 2017

Colegiul Economic Dimitrie Cantemir – Suceava, Colegiul Economic Ion Ghica – Târgovişte, Colegiul Economic Dionisie Pop Martian – Alba Iulia, Colegiul Naţional Ion Luca Caragiale – Bucureşti, Liceul Tehnologic Teodor Diamant – Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza – Bacău, Colegiul Economic A. D. Xenopol – Bucureşti şi Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – Iaşi au fost selectate ca finaliste în cadrul competiţiei „Şcoala antreprenorială a anului”, ce îşi propune recunoaşterea la nivel naţional şi european, în noiembrie 2017, în Estonia, a celei mai bune şcoli in domeniul educaţiei antreprenoriale.

În acelaşi timp, 10 elevi de la Colegiul National Ion Luca Caragiale – Bucuresti, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza – Bucureşti şi Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu – Bucureşti au primit Certificatul de competenţe antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unică în Europa, ce poate fi obţinută de elevii care au derulat o activitate practică în domeniul antreprenoriatului.

• Echipa de elevi V-Tech de la Colegiul Economic A. D. Xenopol – Bucureşti va reprezenta România la finala globală a competiţiei Social Innovation Relay.

• Colegiul Tehnic Petru Poni – Roman, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza – Slobozia şi Colegiul National Al. I. Cuza – Galţi au primit premii oferite de Visa în competitia “Bani pentru şcoala ta!”.

Gala JA Hall of Fame – “Investeşte în educaţie!” este un eveniment internaţional prestigios, organizat global de către Junior Achievement şi dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor şi studenţilor implicaţi în programe internaţionale educaţionale de tip learning by doing, precum şi a liderilor, managerilor sau antreprenorilor care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea legăturii dintre comunitatea academică şi cea economică în România.

Junior Achievement România este o organizaşie non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JA de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 39 de ţări din Europa şi 123 de state din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu susţinerea financiară a comunităţii de afaceri.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu