Publicat pe: 4 iunie 2017Timp de citire: 2.2 minuteVizualizări: 479

Când copiii află despre divorț, de cele mai multe ori sunt surprinși, nepregătiți. Ei se pot simți triști, abandonați și confuzi. Pentru a veni în întâmpinarea familiilor care trec prin astfel de momente dificile, Asociaţia “Călătoria Divorţului” a lansat un “Ghid de parenting după divorţ”., care conţine informaţii utile despre parenting după separare sau divorţ.

Gabriela Saulea, fondatoarea Asociaţiei, a mărturisit că şi ea a trecut printr-un divorţ şi, după ce a experimentat greutăţile unui asemenea act, a dorit să facă ceva pentru părinţii care nu ştiu cum să rezolve astfel de probleme.

“Acest ghid se adresează părinţilor care au dorinţa de a fi părinţi iubitori şi de a-şi pune copilul pe primul plan. Dacă sunt părinţi care în continuare vor să se războiască între ei mai mult decât să-şi ocrotească copilul, acest ghid îl vor citi, probabil, şi îl vor da deoparte. Aceşti părinţi care nu se gândesc că un copil va simţi supărarea lor şi la 3 ani, şi la 13 ani, şi la 18 ani, şi că va avea un impact asupra lor, atunci pentru ei este acest ghid”, a spus Gabriela Saulea.

Potrivit asociaţiei, care citează un studiu al Organizației „Salvați Copiii”, 150.000 de copii sunt diagnosticați cu depresie in Romania. Depresia la copii este mult mai frecventă in cazul divortului, ca urmare a abandonului emoțional din parte părinților aflați si ei într-o perioadă critică. În plus rata abandonului şcolar a crescut cu 3% în 2016, în majoritatea cazurilor fiind vorba de scăderea interesului părinţilor faţă de copii în perioada divorţului.

Ea a explicat că după o despărţire, partenerii trec prin mai multe etape – criza despărţirii, schimbarea de rol, depresia, vindecarea şi, cel mai important, rolul de părinte.

La elaborarea “Ghidului de parenting după divorţ” au colaborat judecătorul Cristi Dănileţ, Centrul de Parenting, Casa Corpului Didactic Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

“Ghidul pentru parenting după divorţ” oferă informaţii şi îndrumări despre cum se poate realiza un plan de parenting, despre cine poate oferi ajutor sau cum funcţionează sistemul judiciar, dar şi despre cum reacţionează copiii în diferite etape şi la diferite vârste.

Asociația “Călătoria Divorțului” este o organizație non-profit, care susține familiile în divorț să depașească cu demnitate această perioadă și să mențină sănăta

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu