Publicat pe: 2 iunie 2017Timp de citire: 0.9 minuteVizualizări: 340

Ministerul Muncii anunţă înfiinţarea instituţiei Avocatul Copilului până la sfârşitul anului, ce va avea misiunea de a promova drepturile copilului şi a apăra respectarea acestora. Măsura a fost anunţată în programul de guvernare.

Avocatul Copilului va susţine şi încuraja respectarea și promovarea drepturilor copiilor pentru îmbunătăţirea atitudinii publice faţă de copii.

Instituţia va colabora cu organizaţiile copiilor şi va transmite informaţiile primite de la acestea către factorii de decizie şi autorităţile competente, având posibilitatea de formula și propuneri de măsuri, menite să încurajeze participarea copiilor în luarea deciziilor care îi privesc.

“Vocea copiilor trebuie să se facă auzită, iar prin înfiinţarea Avocatului Copilului ne dorim ca drepturile și interesele copiilor să fie apărate și promovate în fața tuturor, fie că vorbim de instituțiile de la nivel central sau local sau orice alți factori de decizie, ale căror hotărâri au impact asupra vieții acestora”, arată Ministerul Muncii într-un comunicat.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu