Publicat pe: 30 mai 2017Timp de citire: 1 minuteVizualizări: 343

Camera Deputaţilor găzduieşte miercuri, începând cu ora 10:00,”Parlamentul copiilor”, un proiect care îşi propune să le ofere tinerilor posibilitatea de a înţelege importanţa rolului şi funcţiilor Legislativului în cadrul sistemului instituţional democratic.

Festivitatea de deschidere va avea loc în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

“Cei aproximativ 300 de tineri participanţi se vor familiariza cu doctrinele partidelor parlamentare şi cu ceea ce înseamnă, în mod real, activitatea parlamentară. Evenimentul constă într-o simulare a procesului decizional parlamentar pe durata căruia elevi de la mai multe licee din Bucureşti (Colegiile naţionale George Coşbuc, Gheorghe Şincai, Ion Creangă) vor propune şi susţine iniţiative legislative care le aparţin. Echipa fiecărui liceu va aduce în discuţie un proiect de lege pe teme care vizează sistemul educaţional românesc. Alături de liceenii care vor participa la această simulare vor fi prezenţi şi studenţii care s-au înscris în programul de internship al Camerei Deputaţilor”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Camera Deputaţilor organizează pentru al patrulea an consecutiv “Parlamentul copiilor”, numărul participanţilor, precum şi diversitatea tematicii iniţiativelor legislative propuse crescând de la an la an.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu