Publicat pe: 22 mai 2017Timp de citire: 1.3 minuteVizualizări: 363

Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul ECOTIC, a dăruit 500 de calculatoare recondiţionate către 45 de grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii publice din domeniul educaţiei. De aceste echipamente se vor bucura 8.500 de copii şi tineri din comunităţile defavorizate din România, anunţă www.csrmedia.ro.

Echipamente vor fi utilizate pentru dotarea laboratoarelor de informatică şi a departamentelor IT din cadrul şcolilor şi instituţiilor laureate.

Calculatoarele au fost colectate de la diverse companii responsabile şi au fost recondiţionate de Asociatia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul organizaţiei ECOTIC. Ele au intrat în dotarea respectivelor instituţii pentru a contribui la calitatea actului de învăţământ şi educaţie în rândul copiilor şi tinerilor.

Proiectul de solidaritate digitală a demarat la începutul lunii aprilie când s-a dat startul înscrierilor unor proiecte de educaţie derulate de instituţiile din sistemul public şi ONG-uri care activează în comunităţile defavorizate ale României.

Dintr-un total de 245 de proiecte depuse, 45 au fost desemnate drept câştigătoare, cu ajutorul unui juriu format din partenerii asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, experţi şi presa specializată.

Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donaţii de calculatoare în sprijinul educaţiei încadrate în programul naţional Educlick al Ateliere Fără Fontiere. Peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituţii educaţionale şi organizaţii nonprofit din 2009 până în prezent. 300.000 de copii şi tineri defavorizati beneficiază de aceste echipamente prin intermediul cărora îşi dezvoltă abilităţi digitale necesare pentru viitorul lor.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu