Publicat pe: 20 mai 2017Timp de citire: 2.5 minuteVizualizări: 315

Oferta pentru Noaptea Muzeelor este bogată şi în acest an de care se pot bucura inclusiv familiile cu copii. Mai multe instituții culturale și non culturale organizează evenimente pentru cei mici și pentru adolescenți. Iată oferta acestora

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” poate fi o alterntiva bună de petrecere a timpului liber sau a plimbării în parc. Muzeul Satului îşi deschide porţile pentru Noaptea Muzeelor la ora 16.00, iar accesul va fi gratuit pana la ora 19.00. Cei mici ar putea fi interesaţi de Atelierele de meşteşuguri populare.

Casa Experimentelor este un loc minunat pentru copiii curioşi. Vor putea asista la experimente din aproape toate domeniile ştiinţei – matematică, electricitate si magnetism, optică şi iluzii optice, acustică, fluide, plasmă, mecanică şi biologie. Casa Experimentelor vă aşteaptă de la ora 20.00 şi se inchide la ora 1.00. Vizitarea expozitiei se face în grupuri de câte 60 de persoane şi dureaza aproximativ o oră.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” se deschide la ora 20.00 şi vă aşteaptă până la 4.00 dimineaţa. Dacă va fi senin va fi locul perfect pentru privi stelele prin telescop, iar copiii vor fi vrăjiţi de cât de mare este de fapt lumea în care trăim.

Opera Comică pentru Copii incepe Noaptea Muzeelor la ora 19.00 si o incheie la ora 2.00. Copiii vor invata ce este epoca medievala si o vor descoperi prin intermediul atmosferei special create, vor juca jocuri de societate si vor “rascoli” institutia descoperindu-i toate secretele. în intervalul 19:00-02:00, copiii vor avea ocazia să participe gratuit la activități desfășurate în 3 spații distincte: foyerul Operei Comice pentru Copii, Salonul Mozart și un spațiu deschis în premieră publicului larg, aflat la etajul al treilea al clădirii.

La Muzeul Căilor Ferate, copiii vor putea admira şi cunoaşte aici trenuletele în miniatura de pe cea mai mare diorama feroviară din ţară, dar şi trenurile care circulau odată. Noaptea Muzeelor incepe aici la ora 20.00 şi se încheie la ora 3.00 dimineaţa.

Orăşelul Cunoaşterii este primul muzeu interactiv de ştiinţă din România şi cuprinde peste 80 de exponate-joc fiecare constituind un experiment în sine. Programul Noaptea Muzeelor incepe aici la ora 20.00 si se incheie la ora 00.00.Copiii vor avea parte de o seară în care vor putea participa la experimente distractive de chimie în aer liber, dar și la mini ateliere de creație. Un nou exponat-joc va putea fi testat de catre participanti.

Ferma Animalelor isi deschide portile larg pentru copii la ora 19.00 si va va lasa sa va faceti de cap pe-acolo pana la 23.30. Este un loc special amenajat pentru copii pe o suprafață de peste 40.000 mp, unde cei mici se pot apropia în mod firesc de animalele domestice. Pe lângă faptul că micuţii vor prinde exact momentul în care animelele îşi pun pijamalele şi se pregătesc de somn, ei vor mai putea asista aici la piese de teatru şi ateliere de creatie.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu