Publicat pe: 20 mai 2017Timp de citire: 2.1 minuteVizualizări: 600

Studenţii i-au premiat “cei mai tari” profesori din ţară, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei ceremonii oficiale, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociația Studenților la Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București (AS-SAS), organizaţie membră a ANOSR.

Scopul principal al galei, ajunsă la cea de-a zecea ediţie, este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut un discurs în deschiderea evenimentului, şi a ţinut să precizeze că învăţământul românesc “trece prin mai multe crize” şi că reformara educației “trebuie să țină cont de profilul generațiilor actuale și de evoluția societății, dar și de nevoile legitime ale cadrelor didactice”.

“Trăim mai multe crize simultan: pe de o parte, tinerii au acum cea mai mică pondere în totalul populației din întreaga istorie a României. Pe de altă parte, prea puțini dintre aceștia sunt educați la un nivel la care să fie pregătiți pentru a face față unei lumi și unei economii aflate într-o schimbare rapidă.  Aceste realități dure nu mai pot continua. Avem nevoie nu de schimbări minore și dese, ci de schimbări profunde, gândite pe termen lung”, a spus preşedintele.

De-a lungul celor nouă ediții ale proiectului desfășurate până în prezent, au fost premiați peste 700 de Profesori Bologna, aceștia constituind Comunitatea Profesorilor Bologna, un grup al exemplelor de bună practică din universitățile românești.

 

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu