Banca Comercială Română (BCR) lansează un concurs prin care vrea să premieze cei mai buni profesori din România, nominalizaţi chiar de către elevii sau studenţii lor. “Profesorii care ne dau încredere” se desfășoară în două etape până pe 5 iunie pe pagina oficială de Faceebok a băncii, urmând ca pe 6 iunie sa fie anunţaţi câştigătorii.
“Prin această întrecere, elevii și studenții din întreaga țară își vor putea nominaliza și vota profesorul favorit sau dascălul în care au cea mai mare încredere”, se arată într-un comunicat al băncii.
La final, BCR îi va premia cu 42 de premii a câte 1.000 de lei pe profesorii nominalizați care întrunesc cele mai multe voturi, exprimate în like-uri, câte un premiu pe fiecare județ al țării, urmând ca profesorul care s-a bucurat de cea mai mare susținere pe Facebook să fie recompensat cu 10.000 de lei.
“Să fii profesor astăzi, în România, nu este deloc ușor. Menirea unui dascăl este să transmită elevilor săi cunoștințe, pasiune pentru carte și mai ales încredere pentru prezent și viitor. Știm că cei mai mulți profesori și-au asumat, cu multă dedicație, această nobilă misiune, în ciuda condițiilor dificile în care, adesea, se desfășoară profesia lor. Și trebuie să admitem că dascălii sunt oamenii care, alături de părinți, au un rol determinant în devenirea noastră, personală și profesională. Competiția lansată astăzi este o mică recunoaștere pe care o oferim profesorilor din România, prin intermediul propriilor elevi. Educația este una dintre prioritățile strategice ale BCR, alături de susținerea investițiilor în infrastructură, tehnologie și creșterea calității vieții”, declară Ionuț Stanimir, Director de Comunicare al BCR.
Concursul “Profesorii care ne dau încredere” se desfășoară pe pagina oficială a băncii de Facebook, pe site sau prin intermediul unei aplicații disponibile, unde se vor putea face înscrierile și votarea ulterioară a profesorilor.
Întrecerea se desfășoară în două etape, şi anume:
Etapa I are loc între 17 – 24 mai şi constă în deschiderea generală a înregistrărilor pe formularul de contact disponibil pe pagina de concurs a concursului.
Condiții de înscriere a profesorilor: Înscrierea profesorilor se face exclusiv de către elevii și studenții fiecărui profesor, atât din actualul ciclul didactic, cât și din ciclurile didactice încheiate, respectiv foști elevi și studenți. Aceştia trebuie să completarea numel și prenumele profesorului, să specifice materia pe care profesorul o predă, județului și localitatea de proveniență, şi să completeze un text de susținere și justificare a înscrierii, element esenţial în procesul de selectie.
Profesorul nominalizat poate fi orice cadru didactic, titular sau suplinitor, antrenor de sport sau profesor de activități extracurriculare. De asemenea, profesorii nu se pot autoînscrie și nici nu pot nominaliza alte cadre didactice.
Selecția va fi făcută de către o comisie formată din reprezentanții băncii, în baza unei jurizări ce va ține cont de motivația oferită de autorii înscrierilor, calitatea actului didactic descrisă de aceștia și, nu în ultimul rând, de probitatea morală și profesională a fiecărui profesor, așa cum reiese din înscrieri.
Pe 29 mai va fi anunțată lista scurtă de profesori formată din câte 3 profesori din fiecare cele 42 de județe ale României. În cazul în care anumite județe nu vor avea suficiente nominalizări, vor fi înscriși și profesori din alte județe, din rândul celor care nu au trecut selecția inițială, în baza acelorași criterii de jurizare.
Etapa II constă în votarea profesorilor, printr-un simplu like şi se desfăşoara în perioada 29 mai – 5 iunie. Astfel, primii 42 de profesori, care primesc cele mai multe like-uri din partea elevilor, vor fi declarați câștigătorii premiilor de câte 1.000 de lei.
Profesorul care primește cele mai multe like-uri din toată țara va fi recompensat și cu marele premiu, de 10.000 de lei.
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.