Publicat pe: 12 mai 2017Timp de citire: 1.5 minuteVizualizări: 370

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a declarat joi, în timpul unei vizite făcute, la Arad, că se gândeşte la posibilitatea introducerii bacalaureatului diferenţiat, şi că nu consideră oportună reformarea metodologiei de acces în învăţământul liceal prin reintroducerea examenelor de admitere.

“Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învăţământ românesc într-o stare de normalitate. Ce înseamnă această normalitate? Adică să avem flexibilitatea necesară şi cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la şcoală, să avem manuale care, evident, trebuie să aibă la bază programe şcolare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competenţe şi nu de la anumite discipline sau conţinuturi pe care le cunosc unii sau alţii care lucrează în învăţământ. Şi să avem şi o logistică adecvată, iar aici mă gândesc la dotarea şcolilor cu tehnică de calcul, pentru că tendinţa la nivel mondial în privinţa manualelor este să ajungem la manuale digitale. Europa îşi propune ca ţintă ca, până în 2020 să ajungă la manuale digitale numai, acesta fiind viitorul”, a susţinut ministrul Pavel Năstase, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul a afirmat că nu consideră oportună reformarea metodologiei de acces în învăţământul liceal prin reintroducerea examenelor de admitere.

“Aşa cum este organizată evaluarea în momentul de faţă corespunde şi se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învăţământ. Noi avem obligativitatea învăţământului până în clasa a X-a şi nu cred că este necesară introducerea unui examen de admitere. Evaluarea naţională este un examen care ne permite să repartizăm elevii în ciclul următor”, a mai spus ministrul.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu