Publicat pe: 12 mai 2017Timp de citire: 1.8 minuteVizualizări: 341

Ministerul Educaţiei va urgenta procedura de înnoire a manualelor şcolare din învăţământul preuniversitar, pentru ca aceasta să se încheie în 2020, nu în 2026, cum se stabilise iniţial, iar pe de altă parte se are în vedere realizarea unei platforme online care să găzduiască surse educţionale alternative, cum sunt lecţiile filmate şi postate de către profesori pe internet, anunţă News.ro.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, joi, în timpul unei vizite în Arad, că una din priorităţile sale este înnoirea manualelor şcolare, proces care va fi urgentat, pentru a se încheia cu şase ani mai devreme decât se stabilise iniţial.

”Vom face o corecţie la înnoirea manualelor şcolare. După cum ştiţi, în fiecare an introducem manuale noi pentru un an de studii, ceea ce înseamnă că pentru clasa a XII-a am ajunge în 2026. Încercăm ca pentru anul şcolar 2018/2019 să producem simultan pentru gimnaziu, iar în 2019/2020 să producem pentru liceu, astfel încât procesul de înnoire să se finalizeze în 2020, nu 2026”, a spus Pavel Năstase, citat de News.ro.

Ministrul a declarat că se va încuraja şi folosirea resurselor educaţionale deschise, alternative.

”Vorbim de materiale digitalizate puse pe internet, unde profesorii ţin aceste lecţii online, le încarcă fără drepturi de autor, devenind lecţii publice”, a precizat ministrul.

Năstase a spus că se are în vedere realizarea unei platforme online care să găzduiască astfel de lecţii filmate de către profesori şi la care să aibă acces atât dascălii, cât şi elevii.

”Vrem să instituţionalizăm această practică (…) Deja în alte ţări s-a realizat acest lucru”, a spus ministrul.

De asemenea, Pavel Năstase a declarat că se lucrează la introducerea manualelor digitale, motiv pentru care se va investi şi în extinderea accesului la internet în şcoli.

”Noi avem puncte unice de acces la internet în toate şcolile din România, dar în programul de guvernare avem o măsură prin care vom introduce internetul la nivel de clase, astfel încât să se poată accesa şi manualele digitale”, a spus ministrul.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu