Publicat pe: 12 mai 2017Timp de citire: 1.3 minuteVizualizări: 329

În perioada 11-14 mai aproximativ 150 de elevi şi studenţi din toată ţara participă, în Parlament, timp de trei zile, la o simulare a procesului decizional a forului legislativ, aceştia urmând să înveţe cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ.

“Parlamentul reprezintă puterea poporului. Aici în Parlament sunt reprezentanţii poporului. Nu ne reprezentăm niciunul dintre noi, cei care ne aşezăm în băncile acestui Parlament, pe noi, ci de fiecare dată sau cel puţin aşa ar trebui îi reprezentăm pe cei care ne-au trimis în Parlament şi sigur reacţiile noastre să fie potrivite aşteptărilor oamenilor care ne-au trimis aici”, le-a spus tinerilor senatorul PSD Ecaterina Andronescu, prezentă la festivitatea de deschidere care s-a desfăşurat, vineri, în sala de plen a Camerei Deputaţilor.

Proiectul se va desfasura în cadrul Palatului Parlamentului, atât în sala plenului Camerei Deputaţilor, cât şi în săli ale grupurilor parlamentare.

Tinerii au fost împărţiţi pe grupuri parlamentare, respectând proporţia din Parlamentul României, şi în cinci comisii de specialitate pentru a discuta şi modifica propunerile legislative selectate din domeniile democraţie, stat de drept şi bună guvernare. Iniţiativele legislative vor fi dezbătute, apoi, în plen, de tineri.

Proiectul “Simularea Parlamentului României” (simPRO) este organizat de Camera Deputaţilor, Societatea Europeană pentru Justiţie, Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti (SSUB), Asociaţia JUNII şi se află la cea de-a cincea ediţie.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu