Publicat pe: 11 mai 2017Timp de citire: 2.5 minuteVizualizări: 462

Peste 3.500 de elevi au participat la cea de-a patra ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, un concurs care vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la disciplina opțională de Educație financiară. De la introducerea disciplinei opționale, în 2013, peste 112.000 copii din ciclul de învățământ primar, din aproape toate județele țării, au beneficiat de cursurile de educație financiară.

Cea de-a patra ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la începutul lunii martie, când elevi din 23 județe ale țării și din municipiul București au susținut o probă scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. După această primă probă, primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare din cele 90 de școli participante au fost admişi în etapa următoare a competiției, unde și-au putut testa creativitatea, utilizând machete, fotografii, desene, colaje etc., pentru elaborarea propriilor proiecte de educație financiară.

Cele mai interesante 120 proiecte au fost selectate pentru a participa la etapa finală, care s-a derulat vineri, 5 mai, constând într-o probă scrisă de departajare, în urma căreia au fost aleși 15 câștigători, premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc în Aula Universităţii Româno-Americane. Înainte de a lua parte la festivitatea de premiere, o parte dintre micii bancheri şi profesorii lor au vizitat sediul Mastercard, unde au descoperit, într-un mod interactiv, rolul cardului, modul în care se folosește un card și beneficiile utilizării acestuia ca metodă de plată.

Ei au avut de rezolvat trei tipuri de subiecte :

  • un subiect de moneda, schimb valutar si atentie, analiza veniturilor si cheltuielilor; 
  • un subiect de calcul matematic;
  • un subiect referitor la alegerea inteleapta “O intalnire cu Ingerul Inspiratiei si Solutionarii Problemelor ” .

La Olimpiada Micilor Bancheri s-au acordat: 11 menţiuni, 3 premii (1,2,3), douăc premii de echipă şi marele premiu.

La ediţia din 2017 a competiţiei, Premiul special pentru „Inovaţie în Educaţie Financiară” din partea Mastercard a fost acordat proiectului „O poveste cu Profit”, înscris în competiţie de o echipă de la Școala Gimnazială nr. 2, Videle, Jud. Teleorman, formată din David Clănțău, Narcis Rădache și Maria Stanciu. Proiectul a fost structurat cu deosebită atenție la detalii și cu multe informații relevante, ce denotă un grad ridicat de pasiune pentru educația financiară. Creativitatea demonstrată a primit puncte în plus din partea juriului, care a fost impresionat de imaginația bogată a celor trei participanți, care au demostrat toate atuurile unor viitori antreprenori de succes. Felicitări lor și profesoarei Ioana Pencea, care i-a coordonat!

Organizată de Asociaţia pentru Promovarea Perfomanţei în Educaţie, Revista Cutezătorii şi beneficiind de sprijinul Universităţii Româno-Americane, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din proiectul de introducere şi promovare la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale „Educaţie financiară”, de către Banca Naţională a României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu