Publicat pe: 8 mai 2017Timp de citire: 1.6 minuteVizualizări: 466

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la cea de-a 34-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică care s-a desfăşurat în perioada 2 – 7 mai la Ohrid, Macedonia, potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Cei ce au obţinut medalii sunt Ciprian – Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti – medalie de aur, Mihnea – Gabriel Doica de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Dragoş Manea de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov – medalii de argint, iar medalii de bronz Mihnea – Andrei Ocian de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti, Theodor – Mihai Iliant de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi Antonie Ciocan de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara.

La Olimpiada Balcanică de Matematică au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre), precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan, Kârgâzstan, Macedonia B, Turkmenistan, Marea Britanie şi Qatar (ţări invitate).

Competiţia a presupus rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu