Publicat pe: 28 aprilie 2017Timp de citire: 1.7 minuteVizualizări: 345

Lotul României, prezent la Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători (ICYS) desfăşurată la Stuttgart (Germania), considerată campionatul mondial de lucrări de cercetare ştiinţifică dedicată elevilor de liceu, a fost format din şapte tineri, toţi din judeţul Cluj, şase dintre ei revenind acasă cu medalii.

International Conference of Young Scientists (ICYS) are loc anual pe cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată şi teoretică), matematică, informatică, ştiinţele mediului (ecologie) şi ştiinţele vieţii (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj precizează într-un comunicat că “Acest tip de competiţie are scopul de a învăţa elevii ce înseamnă o lucrare de cercetare, de a-i încuraja să îşi prezinte rezultatele lucrării şi de a-i dezvolta într-un mediu academic, într-o atmosferă internaţională. Limba de lucru este limba engleză, iar juriul este format din profesori universitari, oameni de ştiinţă ai unor universităţi prestigioase din lume. Conferinţa ICYS, ajunsă anul acesta la a XXIV-a ediţie, este considerată campionatul mondial de lucrări de cercetare ştiinţifică dedicată elevilor de liceu”.

Totodată, ICYS este membru al Federaţiei Mondiale pentru Concursuri în Fizică, concursul fiind inclus şi în Calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Anul acesta ICYS s-a desfăşurat la Stuttgart, Germania, în perioada 16-22 aprilie 2017.

Lotul României a fost format din 7 elevi, dintre care 6 au obţinut medalii, respectiv două medalii de aur, două de argint şi două de bronz. Doi elevi provin de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’ din Turda, iar restul de la patru şcoli din Cluj-Napoca – Liceul Teologic Reformat, Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă’, Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu’ şi Liceul Teoretic ,,Avram Iancu’.

Ediţia de anul trecut a ICYS a fost organizată, pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, IŞJ Cluj şi Universitatea Babeş-Bolyai şi au participat 250 de elevi.

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu