Publicat pe: 28 aprilie 2017Timp de citire: 1.8 minuteVizualizări: 340

În perioada 2-31 mai adolescenţi din 25 de licee din 12 orașe vor putea viziona filme documentare în cadrul Festivalului One World Romania. Elevii şi profesorii vor participa la proiecții urmate de discuții fie cu regizori și realizatori ai filmelor sau cu specialiști din domeniu.

Acesta este primul festival de film documentar în licee, care va ajunge în toate orașele unde există cluburi de film coordonate de adolescenți.

Deschiderea festivalului va avea loc marți, 2 mai, la Teatrul Național Marin Sorescu din Caracal, cu o proeicție specială a documentarului multipremiat ”Toto și surorile lui”. Protagonistul filmului va fi prezent în sală, alături de trupa de teatru PlayHood.

Oraşele participante sunt Alexandria, Bacău, Bucureşti, Caracal, Craiova, Curtea de Argeş, Lupeni, Piatra Neamţ, Piatra Olt, Roşiori de Vede, Slatina, Turnu Măgurele.

AdDOC, primul festival de film documentar în licee s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania. Împreună, aceștia au selectat zece producții recente românești care prezintă societatea în care trăim, cu bune și rele.

Cluburile de film sunt mai mult decât proiecții regulate de documentare. După fiecare film, elevii pot avea discuții cu invitați specializați pe subiectul documentarului. Liceeni sunt cei care caută și invită oaspeți în acest sens, iar coordonatorul cluburilor îi poate ajuta să găsească persoana potrivită. Obiectivele principale ale acestor cluburi sunt de a folosi metode non-formale în educarea tinerilor cu privire la probleme de actualitate, de a-i informa cu privire la drepturile omului și de a le oferi oportunitatea de a-și îmbunătăți abilitățile de a prezenta, organiza și interacționa într-un mod constructiv. Pe parcursul anului, pregătim multe alte activități pentru liceenii din România.

One World Romania la Școală este programul educațional al Asociației One World Romania, în parteneriat cu Romanian American Foundation și sprijinit de CEZ Group. Acest program își propune să introducă filmul documentar și discuția despre drepturile omului în liceele din România, prin activități destinate elevilor și profesorilor.

 

 

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu