Publicat pe: 24 aprilie 2017Timp de citire: 1.9 minuteVizualizări: 344

Pentru al patrulea an elevii claselor a III-a şi a IV-a, au ocazia să participe la Olimpiada Micilor Bancheri, un concurs național sub formă unei olimpiade prin care vor fi recompensați cei mai buni elevi de clasa a III-a și a IV-a la materia “educație financiară”. Finala din acest an va avea loc pe 5 mai la Bucureşti. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație împreună cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și alți actori de pe piața financiar-bancară.

Olimpiada se desfașoară în două faze, respectiv:

  1. faza locală (pe școală, cu doua etape – proba scrisă și proba practică)
  2. faza națională (finala – cu probă scrisă)

Prima etapă a avut loc în luna martie pentru proba scrisă, în urma căreia primii trei clasaţi, în ordinea punctajelor obţinute au elaborat în perioada 27 martie – 8 aprilie 2017, un proiect practic pe teme de educaţie financiară desfăşurate în cadrul orelor de educaţie financiară, cu caracter artistic sau civic: afişe, fotografii, desene, machete etc., târguri de obiecte realizate de copii, activităţi de tipul trocului etc. Finaliştii fazei locale, adică primii trei reprezentanţi din fiecare judeţ, în ordinea descrescătoare a mediilor, vor participa la ultima etapă în data de 5 mai.

Concursul va avea loc la Academia de Studii Economice, la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi va consta într-o probă scrisă. Toţi participanţii, copiii şi cadrele didactice îndrumătoare ai acestora, vor primi diplome de participare.

În fiecare an, după încheierea examenului dedicat olimpiadei, organizatorii și partenerii stau de vorba cu copiii, îi împart în mai multe grupuri și efctuează vizite la parteneri (Mastercard, Alpha Bank, BCR şi BNR). Astfel, micii bancheri au ocazia să descopere lucuri interesante despre bănci, carduri și bani, să-și completeze cunoștințele și, totodată, sa-și satisafacă curiozitățile legate de domeniul financiar-bancar.

Festivitatea decernării caștigătorilor Olimpiadei Micilor Bancheri, la care pe lângă copii, participă invitați surpriză, profesori, părinți, personalități din domeniul financiar-bancar și presă, are loc într-un cadru festiv, iar proiectele realizate de elevi sunt expuse în cadrul evenimentului.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu