Publicat pe: 4 octombrie 2016Timp de citire: 1.2 minuteVizualizări: 257

Respondenții unui studiu referitor la homeschooling au declarat că au un interes ridicat pentru luarea în considerare a homeschoolingului ca alternativă pentru educarea copiilor, potrivit MKOR Consulting.

Alte concluzii ale studiului MKOR Consulting spun că marea majoritate a respondenţilor — 95% — au auzit despre homeschooling, iar 73% știu despre existența școlilor-umbrelă.

Studiul Homescholling-ul în România 2016 desfășurat de MKOR Consulting a condus la o serie de concluzii cel puțin interesante, vis-a-vis de acest tip de educație, atât de controversat. Studiul a fost derulat între 19 și 22 septembrie 2016, sub forma unui sondaj de opinie online, având un număr de 1,710 respondenți.

”Am observat un interes ridicat asupra subiectuluihomeschooling în România, un număr foarte mare de persoane răspunzând invitației noastre, promovate pe grupurile de părinți, cu ajutorul a două bloguri adresate acestora (le mulțumim Ioanei Macoveiciuc și Andreei Constantin). Inițiativa noastră a primit un număr impresionant de răspunsuri din partea părinților interesați să-și exprime părerea într-un cadru organizat, asupra acestui subiect”, susțin organizatorii studiului.

Reprezentativ pentru părinții din mediul urban, cu studii superioare, studiul reprezintă poziţia în special a persoanelor de gen feminin (91%) cu studii superioare (facultate şi peste – 93%) din mediul urban (95%, dintre care 48% din Bucureşti), din segmentul de vârstă 25-44 ani (93%).

Mai multe informații despre acest studiu găsiți aici.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu