Publicat pe: 12 septembrie 2016Timp de citire: 3.5 minuteVizualizări: 173

Povestea scoliprivate.eu a început în 2016 cu pregătirile primei publicații din România dedicată școlilor private – Ghidul Școlilor Private din București. 

Nu a fost o poveste ușor de scris, ca orice început de altfel. Este însă un proiect realizat frumos care continuă firesc datorită unor oameni deosebiți, oameni cărora nu le este teamă să susțină un demers temerar. De aceea, dorim să le mulțumim în deschiderea articolului și nu la final (cum se obișnuiește). Așadar, le mulțumim doamnelor Mona Mușat, Fondator, Școala Privată, Aletheea, Ileana Bivolaru, Fondator, Școala Europeană București, Anca Macovei Vlăsceanu, Fondator, Mark Twain International School, Fabiola Hosu, Fondator, Questfield, domnului Alexandru Holicov, Fondator, Adservio, colectivului The Entrepreneurship Academy și nu în ultimul rând oamenilor din departamentele de marketing, comunicare și administrativ care au făcut totul posibil.

Asemenea fratelui mai mare, Ghidul Școlilor Private din București, site-ul scoliprivate.eu continuă demersul de a veni în întâmpinarea părinților care își pun întrebări despre ce este mai bine pentru educația copiilor lor. Găsiți mai jos editorialul care deschide prima ediție a Ghidului Școlilor Private din București, la fel de valabil și aplicabil proiectului scoliprivate.eu.

”Sigur că pentru mulți opțiunea unei școli private nu există din considerente financiare, dar am fost surprinsă să aflu că multe persoane cu venituri peste medie nu iau în calcul varianta unei școli private pentru că nu au încredere în acest tip de învățământ. Mi-am spus că această temă necesită aprofundare. Am vizitat majoritatea școlilor private pentru a-mi forma o părere despre acestea și cu câteva foarte mici excepții pot spune că sunt demne de încredere. Am cunoscut oameni motivați care lucrează cu drag în clădiri frumoase, realizate responsabil și poate, cel mai important, copiii cu care am interacționat sunt isteți, dezinvolți și veseli.

Dar care sunt avantajele unei școli private? Există și minusuri? Ce costuri implică școlarizarea în sistemul privat? Dacă în ceea ce privește grădinițele și școlile primare oferta este din ce în ce mai variată, ce facem după ce copilul depășește aceste faze? Există continuitate, sau copilul va fi obligat să se izbească de un mediu total diferit într-o școală gimnazială sau un liceu de stat? Prin acest ghid, care este o premieră în România, am încercat să răspundem la toate aceste întrebări.

De aceea, veți găsi în paginile sale o analiză a domeniului, un index al unităților de învățământ preuniversitar acreditate, informații despre factorii de avut în vedere atunci când încercați să alegeți o școală, măsurile luate de Guvern pentru a stimula sistemul privat de învățământ, dar și prezentări ample ale unor școli de renume care practică o educație de calitate, școli care aleg să treacă la următorul nivel de dezvoltare și să se adreseze părinților altfel decât prin recomandări verbale sau flyere împărțite la metrou.

În România școlile private nu funcționează în prezent ca o breaslă aparte și nici nu au organizații care să le reprezinte interesele comune, interese care există în ciuda concurenței firești. Ghidul Școlilor Private din București reprezintă o primă încercare de a aduce sub aceeași umbrelă instituțiile private de învățământ. Cred că publicația noastră este un semn că acest domeniu prinde contur și se maturizează.

Ghidul Școlilor Private din București va putea fi achiziționat în forma tipărită și în format electronic de pe siteul businesseditors.ro. Vă așteptăm și pe siteul scoliprivate.eu pentru, o comunitate care include: părinți, elevi, școli și autorități,  dar și cu o ediție viitoare realizată la nivel național atât în română, cât și înengleză. Va continua.”

Așteptăm părerile dumneavoastră și propuneri despre informațiile pe care vă doriți să le regăsiți pe site-ul nostru în secțiunea de comentarii și pe adresa de e-mail printr-un click aici.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu

Articole Similare