Publicat pe: 17 august 2016Timp de citire: 0.8 minuteVizualizări: 275

Toţi elevii din învăţământul de stat, particular sau confesional din România vor beneficia de un nou statut începând cu anul şcolar 2016-2017, informează Hotnews.

Avem un prim document care reglementează atât drepturile cât şi obligaţiile elevilor. Documentul poate fi consultat aici.Ordinul a fost aprobat pe 10 august de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Potrivit sursei citate, ”elevii pot să conteste notele primite la lucrări şi să îşi evalueze profesorii. Nu este permisă mustrarea copiilor în faţa clasei. Statutul Elevului apara dreptul copiilor la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii, le dă dreptul de a contesta rezultatele evaluărilor scrise şi de a-şi evalua semestrial profesorii prin chestionare anonime.”

Totodată, noul statut precizează că elevii nu pot fi deposedaţi de bunurile personale care nu atentează la siguranţă personală sau a celorlalte persoane din şcoală.

Distribuie acest articol

Vrei ca profilul tău să fie văzut de cele mai bune școli private din România?

Reprezinți o instituție privată de învățământ și ești în căutare de personal didactic sau non-didactic? Comunitatea scoliprivate.eu îți stă la dispoziție.

Lasă un comentariu