Mona Mușat, Fondator, Școala Aletheea

Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun posibil pentru copilul lui, este un adevăr universal, și cred că putem vorbi și despre valori universale în evoluția unui copil – dragoste, împlinire, recunoaștere, respect. Independent de ceea ce noi visăm pentru copiii noștri și pentru viitorul lor, copiii visează și ei – la joacă și jucării, la prieteni și la oameni dragi, la chemarea lor de a fi fericiți.

Aceste două proiecții se întâlnesc și se completează reciproc dacă cei mici au parte de un mediu echilibrat, în care sunt tratați constant cu afecțiune, prietenie și încredere, în care se simt în siguranţă. Acasă, ne străduim să le asigurăm toate aceste lucruri, dar pentru ca un copil să se dezvolte armonios, să devină independent, este nevoie ca aceleași principii să se regăsească pe tot parcursul vieții lui, deci și la școală.

Pentru fiul meu, Luca, mi-am dorit un sistem educațional care să îi pună în valoare personalitatea, cum de altfel îmi doresc pentru toți copiii. Pot spune că el m-a inspirat să pun bazele Aletheea, decizia mea de a fonda școala a venit într-un mod firesc datorită lui. Mi-am dorit, de asemenea, pentru Luca, o echipă de profesori care să se desprindă de tradiţionalismul orelor de curs şi care să devină în timp adevăraţi mentori pentru el şi ceilalţi copii.

Din păcate, sunt foarte puţine școli care au dezvoltat un asemenea profil. Văzând că profesorii sunt mai degrabă rigizi şi ancoraţi în standarde învechite, mi-am spus că trebuie să încerc să creez eu un asemenea sistem. Fiecare copil are individualitatea lui – „nu uita că suntem diferiţi“ imi spune mereu Luca – astfel încât procesul educaţional ar trebui să se întâmple diferit, de la elev la elev. Aș vrea să mai spun că am creat o școală privată românească, deoarece cred în potențialul curriculumului românesc, care, de altfel, este considerat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) ca fiind unul dintre cele mai bune din regiune.

Parerea Ta

Adresa dumneavoastra nu va fi publicata

twelve − four =