Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj

Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj

Descrierea Scolii

Transylvania College este o școală centrată pe elev, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă și până la liceu. Este singura școală internațională din Cluj Napoca și din regiune acreditată de Ministerul Educației căreia i s-a conferit, de către Departamentul pentru Educație din Marea Britanie, statutul oficial de Școală Britanică Internațională (BSO-British School Overseas), în urma unei inspecții riguroase și complexe. Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume, Round Square, din care face parte și Gordonstoun, școala absolvită de Prințul Charles. Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Structura școlii include, în ciclul primar și în gimnaziu, clase care urmează curriculum-ul național al Angliei (Reception-Year 9) și clase paralele unde elevii studiază conform curriculum-ului național românesc (clasa pregătitoare – clasa a VIII-a). Liceul Transylvania College este acreditat Cambridge, iar elevii înscriși aici studiază programa națională a Angliei, pregătindu-se pentru a susține examenele IGCSE și A-Level.
Examenele A-Level, susținute la finalul liceului, sunt echivalente ale bacalaureatului și sunt recunoscute pentru admitere la facultățile din România și din 150 de țări din lume. Programul de practică profesională ”Work Experience”, la care elevii participă încă din primul an de liceu, precum și faptul că au posibilitatea de a alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, le permite elevilor să-și descopere foarte devreme vocația și să-și dezvolte abilitățile cerute în domeniul profesional pentru care se pregătesc.
Programul Scholarship Society, lansat de Fundația Transylvania College, oferă, în fiecare an, trei burse de excelență pentru Liceul Internațional Cambridge. Candidații pentru aceste burse pot fi elevi eminenți din orice școală din Cluj-Napoca sau din țară. Bursele de excelență sunt oferite pentru cei patru ani de liceu. Bursa se acordă pe cei 4 ani de liceu în condițiile specificate în regulamentul programului (rezultate academice, participare în activități extracurriculare, implicare în comunitate).

Tarife

Taxele de școlarizare sunt stabilite pe nivel de studiu și variază între 3300 Euro/an la grădiniță și 8250 Euro/an la liceu.

Facilități extrașcolare

Toți membrii comunității Transylvania College pot beneficia de oportunitățile extra-curriculare oferite prin structura caselor, comitetele Round Square, prin programul Duke of Edinburgh, programele de voluntariat și implicare în comunitate, echipa de leadership a elevilor, echipa de debate sau echipa de mediere.

Rezultate

Datorită pregătirii academice excepționale și a multitudinii de programe extracuriculare de care pot beneficia, absolvenții Transylvania College sunt acceptați la universități de top din întreaga lume – în Marea Britanie (London School of Economics, Bath, Reading, Southampton, City University, Kings College), în Australia (Universitatea din Melbourne), în Japonia (Universitatea Waseda), în Austria, Germania, Elveția (École Hôtelière de Lausanne), Belgia, Olanda, România și Statele Unite ale Americii (Minerva Schools).

Echipa

120 de profesori, români și străini, vorbitori nativi de limba engleză și 56 membri ai departamentelor administrative. Cultura organizațională s-a format urmând misiunea și viziunea școlii, astfel că toți membrii echipei sunt încurajați să își urmeze pasiunea, simt că au o voce și pot face diferența în comunitate.

Activități opționale

Programul de cluburi opționale, Leadership Academy, include peste 25 de cluburi deschise copiilor din întreaga comunitate clujeană. Oferta include cluburi de limbi străine, artă, robotică, zumba și yoga pentru copii și părinți,instrumente muzicale, oratorie, studii în afaceri sau drept constituțional. Celor mici li se oferă cursuri de înot în piscina din campus.

Curriculum

Nu a fost stabilit un curriculum
Pret
incepand cu 3300 EURO / an
Elevi
0
Limba Predare