Ministerul Educației modifică Regulamentul de funcționare a școlilor

Serviciul pe școală pentru elevi și utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor interzise

Ministrul Educației, Liviu Pop a anunțat, marți seara, prin intermediul Facebook aprobarea noului Regulament – cadru de organizare și functionare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Modificări importante sunt interzicerea utilizării telefoanelor mobile în timpul orelor de curs dar și a efectuării serviciului pe școală. De asemenea, elevii care nu poartă uniforma școlară nu vor mai putea fi sancționați.

„În mare sunt modificări făcute pentru zona de auxiliare. A sporit rolul asociațiilor de părinți, a interzis elevul de serviciu și se prevede faptul că nota nu poate fi folosită ca mijloc de coerciție (propusă de mine). Are și părți bune. Dar părțile negative țin de faptul că nu a fost consultare publică deloc, niciun proiect pe site-ul MEN. Plus că modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal. La telefoane singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei; și înainte era interzisă folosirea în timpul orei (ceea ce e în regulă), iar utilizarea lor era oricum sancționată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start ca toți încalcă regula și le utilizează”, a declarat pentru HotNews Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda.

Noul Regulament poate fi vizualizat aici.

Parerea Ta

Adresa dumneavoastra nu va fi publicata

7 + 1 =