Asociația Conil este locul în care se predau zilnic lecțiile cele mai importante ale vieții, lecția iubirii și a acceptării

Interviu cu Adela Hanafi, Manager General, Președinte Asociația Before&After School Conil

Vorbiți-ne vă rugăm despre începuturile CONIL. De ce un centru educațional pentru copiii cu nevoi educaționale speciale?

În urmă cu 20 de ani deveneam pentru prima dată mamă iar această împlinire a mea ca femeie avea să îmi aducă cea mai mare bucurie trăită până atunci. Încet, încet am înțeles că fusesem aleasă să primesc în dar unul dintre acei copii speciali… atipici. Relația cu fiul meu devenea cu atât mai puternică cu cât era mai agresivă respingerea celorlalți… Bucuria mea s-a transformat cu timpul într-o imensă suferință. Timp de 10 ani m-am confruntat cu excluziunea, stigmatizarea, etichetarea, respingerea, lipsa de toleranță, de tact, iar toate acestea mi-au dat puterea de a lua o decizie privind întreaga mea viață… În anul 2005, pe când Kuky, fiul meu împlinea vârsta de 9 ani am decis să construiesc un loc al prieteniei, al acceptării, al toleranței, un loc în care toți suntem egali, în care toți copiii să fie primiți cu brațele deschise. Astfel a luat naștere CONIL, un loc în care se predau zilnic lecțiile cele mai importante ale vieții – lecția iubirii și acceptării. De atunci, generații întregi de copii tipici și cu nevoi speciale și-au dat mâna și au învățat unii de la alții lecții importante, sau responsabilizat reciproc, au râs și au plâns împreună, au visat, au învățat, au cântat și dansat, au crescut armonios și drepți, au sperat și au visat. Este o poveste frumoasă pe care de peste un deceniu eu și echipa mea o scriem cu dragoste, profesionalism și dăruire.

Cui vă adresați?

Conceptul educațional CONIL implementat în cele cinci sedii ale noastre se adresează tuturor copiilor, tipici și cu dizabilități. Trebuie să menționez că Asociația CONIL oferă anual cinci burse de studii pentru copii proveniți din medii defavorizate.

Cât de important este pentru acești copii să primească servicii dedicate?

Având în vedere faptul că în centrele noastre există clase mixte în care învață copii tipici și copii cu nevoi speciale, o echipă formată din psihologi, logopezi și profesori crează pentru fiecare copil atipic programe de învățare și intervenție în funcție de stadiul său de dezvoltare. Este extrem de important ca acești copii să aibă posibilitatea de a fi asistați de specialiști astfel încât achizițiile lor de informații să fie monitorizate permanent iar planurile de intervenție ajustate permanent.

Care sunt realizările de suflet care v-au determinat să continuați în toți acești ani?

Fiecare copil ce a pășit pragul CONIL a scris în sufletul meu și al echipei mele o poveste și fiecare dintre aceste povești ne determină să mergem mai departe. Copiii, în general, dar cei cu dizabilități în mod special au nevoie de încurajări, de dragoste, de acceptare, de înțelegere. Toate acestea le găsesc aici la noi, la CONIL. Programele noastre educaționale se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani iar din toamna suntem în pregătiri pentru ca absolvenții de clasa a- IV-a ai Școlii Primare CONIL să pășească pragul școlii gimnaziale. Așadar, dacă doriți ca pe lângă abilitățile cognitive ale copilului Dvs. să dezvoltați și inteligența sa emoțională astfel încât să existe o bază solidă în formarea unui adult integru și înțelept, veniți cu încredere la CONIL, locul în care se predau zilnic lecțiile prieteniei, a toleranței și acceptării. Toate detaliile despre noi le găsiți accesând http://www.conil.ro.

Parerea Ta

Adresa dumneavoastra nu va fi publicata

1 + 12 =